17/01/2022

Biografia

Des de l’edat de 7 anys vaig saber que la meva professió havia de ser alguna cosa relacionada amb els escenaris: a damunt, a dintre, o davant dels escenaris, tot i que provinc d’una família (paterna) on això no era el que s’esperava de mi.

Així que, d’alguna manera, em van encaminar a ser una persona de bé, i a aprendre aquelles coses que “serveixen” per a la vida. Tot i així mai vaig deixar de banda creativitat i durant l’adolescència (que va ser un període molt crític per a mi) hi vaig posar més èmfasi perquè em va permetre treure els dimonis i les vergonyes que em  feien patir i empoderar-me com a persona a traves del reconeixement d’altres personatges teatrals.

La meva formació ha estat en gran part autodidacta bàsicament per les “prohibicions” familiars, assistint a formacions de Mestres del teatre (i de les arts en general: música, dansa, arts plàstiques…) amb qui m’ha interessat treballar. Cap estudi reglat.

Als 30 anys havia fet un munt de coses relacionades amb el món del teatre i de la cultura en general, però crec que tot allò que he produït abans dels 40 anys té el valor de la il·lusió i del compromís per aprendre.

Ara, als 50, he progressat encara més, el meu treball ha passat per moltes etapes i amb moltes desenvolupades: actor, director, professor, escenògraf, construcció de vestuari, performer, conferenciant… ja fa uns 25 anys m’hi dedico professionalment tot i que vaig començar des del mon del lleure i del voluntariat.

Si arribo als 70, probablement estaré treballant en alguna comunitat creativa: potenciant el treball en col·lectiu i la creativitat escènica per al creixement personal, en la meva etapa més meravellosa de creativitat, podré fer que qualsevol actor o actriu estigui sublim sense necessitat de grans ornaments…